Veel verpakkingen, één adres

In vogelvlucht...

In 1985 wordt het bedrijf Kolkman Thermoforming Wormerveer opgericht. Een bedrijf waar, zoals de naam al doet vermoeden, thermoform producten worden gemaakt. Jan Kolkman, eigenaar en oprichter, begint met de verkoop van zijn nog te ontwikkelen producten.
Gelijk al wordt hier de basis gelegd voor een heus familiebedrijf. Samen met zijn vader en broer worden de eerste thermoformmachines in eigen beheer gebouwd. Al in 1990, 5 jaar na de oprichting van het bedrijf, wordt de eigenaar van Kolkman Thermoforming Wormerveer voor gedragen als ondernemer van het jaar.

Het bedrijf floreert en mag werken aan een mooie toekomst.
In hoofdzaak wordt er gekozen voor de verpakkingen op de champignon markt. Een vers product dat met zorg verpakt moet worden. Dat hiervoor de kwaliteit gewaarborgd moet blijven mag duidelijk zijn.
Er komt zelfs een verhuizing aan te pas om "dichter" bij de klanten te zitten. Van Wormerveer naar het mooie Gelderse dorp Hedel. De bedrijfsnaam wordt veranderd in Kolkman Verpakkingen Hedel. We doen immers steeds meer in totaalconcept van verpakken. Van de basis, het eerste concept nieuwe verpakking, tot aan automatisch verpakken.

Met oog voor de wensen van de klanten groeit het bedrijf uit tot een begrip in verpakkingland. Je weet wel... die mensen die hun eigen machines bouwen! is een kreet die je regelmatig hoort.
Door het concept van eigen machinebouw zijn we in staat om unieke hoogtes te bereiken. Verpakkingen van 200mm hoog zijn geen uitzondering! Het duurt dan ook niet lang of er worden door klanten steeds meer automatiseringsaanvragen gedaan. Hier gaat Jan Kolkman, technisch als hij is, graag op in.

Al snel na de start van het bedrijf doet de eerste zoon, Jan Kolkman jr. zijn intrede. Later volgen Gert en Nico Kolkman elkaar op. Alle drie ontwikkelen ze hun capaciteiten. In 2007 treden de drie zoons in de voetsporen van hun vader. Voor commercie en acquisitie is Jan sr. en Gert Kolkman verantwoordelijk. Jan Kolkman is verantwoordelijk voor interne organisatie en bedrijfsbureau, terwijl Nico Kolkman verantwoordelijk is voor de techniek en nieuwe productontwikkelingen.

Door de jaren heen zijn we gekomen tot een visie waar het bedrijf Kolkman Verpakkingen voor staat:

-Continu verbeteren voor de klant, de organisatie en het individu.

-Gericht zijn op het bouwen van een open en eerlijke relatie met medewerkers, klanten en leveranciers met als uitgangspunt respect en vertrouwen.

-Professionaliteit; enthousiasme en trots met de nadruk op Kwaliteit.

-Een bedrijf waar mensen zich thuis voelen.